tisdag, januari 26

Sallad m Ädelost Päron och Cashewnötter


Idag är jag i gasen med receptskrivandet. Har man småbarn så får man skriva av sig när det passar dom. Idag är Molly helt oberoende av mig. =)
Salladen här nedan är så förbannat god och passar ypperligt på sommaren tillsammans med en bit grillat kött. Gjorde den senast till nyårsmiddagen som då bestod av oxfilè m potatistårta, då gjorde den sig också. Jag tycker inte att det behövs någon dressing till men vill man ändå ha det så passar en balsamicovinegrette bra.

Du behöver:
1 påse Salladsmix gärna av mangold, babyspenat och ruccola
1 bit Kvibille Ädel
4 st Päron
2 nävar Cashewnötter
1 Gurka

Skala gurkan och skölj salladen. Tärna päronen, smula osten med fingrarna och blanda m salladen och gurkan. Blanda sist i nötterna. Jag tycker inte att det behövs någon dressing till den här salladen men vill man ändå ha det så är en balsamicodressing god till.

Dressing
2 msk Balsamvinäger
2 tsk flytande Honung
1/2 dl olja
Salt
Peppar från kvarn

Vispa ihop dressingen i ordningen som står ovan och häll över salladen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, är det den goda salladen som det bjöds på när vi var på besök, ska genast skriva upp råvarorna och göra den till helgen. Super god.
Ha det så bra
Kram Anne

Anonym sa...

Den där var schwin-god på nyår! Passade till koryggen som handen i en Lovikavante!
Ha det bäst och keep em coming...recepten alltså!

Smörbyttan sa...

Hej igen Anne,
Ja den e verkligen så vansinnigt god. Den kan du bjuda på i sommar. ;-)
Kram Åsa

Doktorn,
Jag hoppas då att du inte menar Majas hand i min Lovikavante för det passade ju sådär, för liten file för påsen så att säga. =) Jag ska slita för att det ska komma mer recept kanske några utan grädde också, dock inget jag kan lova. Vi hörs!!

Rebecca sa...

Varför har jag inte fått veta att du bloggar?