Det här receptet har jag växt upp med och trots att det är "vuxenost" i så har det alltid uppskattats av oss barn, mycket. Det är ett par moment att göra men är väl värt det när det hamnar på tallriken. Jag serverar med potatismos som jag lägger runt fisken men det går säkert att servera kokt potatis till.
Du behöver:
1 bit Kvibille gräddädel
1 Fiskblock (Vit fisk)
1 Röd lök, hackad
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
Potatis
Smör, mjölk och äggula till moset
Sätt ugnen på 225 grader
Börja med att skala potatisen och skär i mindre bitar så går den snabbt att koka. Gör sedan bechamelsåsen till gratängen. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Ha i mjölken stötvis och låt puttra ihop på medelvärme glöm inte att röra ofta. Mosa under tiden osten med gaffel och tillsätt den i såsen. Smaka av och känn efter om du vill tillsätta vitpeppar. Osten brukar ge lagom med sälta. Ställ kastrullen åt sidan. Gör nu gärna potatismosen. Jag smaksätter min mos med mjölk, smör, äggula salt och vitpeppar. Till gratäng gör jag den gärna lite lösare så den inte blir så torr efter gratineringen. Lägg fiskblocket i mitten på en smord form och krydda med salt och peppar, lägg den hackade löken på fisken och klicka moset runtom. Slutligen så häller du på såsen på fisken och in i ugnen 40 minuter känn så fisken är klar. Servera med massor av tunnt skivad gurka och knäckemackor. =)
tisdag, januari 26
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar