
Nu tycker jag det är på tiden att det blir bättre resultat på den här sidan, jag får ju fortfarande leta inspiration i mitt något röriga minne innan varje middag. Det är då bättre att ha allt på samma ställe anser alla så även jag.
Receptet nedan är supergott, känns lite lyxigt och går att variera i det oändliga. Just denna gång valde jag att fylla filèn med gorgonzola...som rubriken angiver. =)
Du behöver:
Traktörpanna (stekpanna m lock)
Fläskytterfilè
Gorgonzola ca 200gr (finns färdigpackad)
3dl vispgrädde
Sherry
Soja
Salt och peppar
Bomullssnöre alt tandpetare
Potatis (jämnstora)
Ströbröd
Smör
Börja med potatisen som kan ta en stund och som inte kräver uppmärksamhet när det är i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skiva den INTE HELT IGENOM.
Lägg potatisen i en träslev så riskerar du inte fingrar och får inte heller potatisskivor. Lägg potatisen i smord form, salta och klicka på smör på varje potatis. Låt den steka i ugn ca 25 min, ta ut den och pensla med lite mer smör samt ströbröd. Kör in i ugnen igen ytterligare 20 min lr tills den känns färdig.
Putsa filèn och skär ett ganska djupt snitt på längden men lämna 2 cm på vardera sida. Fyll filen med så mkt ost du önskar (kladdvarning på detta). Bind sedan köttet runtom så att det håller ihop. Det går även att sätta tandpetare. Smält smör i pannan och fräs köttet runt om så det får yta. Dra sedan ner värmen på medel och slå på sherryn och bräsera köttet ca 15 min under lock. Ha slutligen över grädde och låt det puttra ihop ett par minuter. Smaka ev av det med en liten skvätt soja, peppar och mer ost. Ta upp köttet och skiva det i den storlek du vill och servera med såsen, potatisen och en god grönsallad.
Hoppas det ska smaka!
Receptet nedan är supergott, känns lite lyxigt och går att variera i det oändliga. Just denna gång valde jag att fylla filèn med gorgonzola...som rubriken angiver. =)
Du behöver:
Traktörpanna (stekpanna m lock)
Fläskytterfilè
Gorgonzola ca 200gr (finns färdigpackad)
3dl vispgrädde
Sherry
Soja
Salt och peppar
Bomullssnöre alt tandpetare
Potatis (jämnstora)
Ströbröd
Smör
Börja med potatisen som kan ta en stund och som inte kräver uppmärksamhet när det är i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skiva den INTE HELT IGENOM.
Lägg potatisen i en träslev så riskerar du inte fingrar och får inte heller potatisskivor. Lägg potatisen i smord form, salta och klicka på smör på varje potatis. Låt den steka i ugn ca 25 min, ta ut den och pensla med lite mer smör samt ströbröd. Kör in i ugnen igen ytterligare 20 min lr tills den känns färdig.
Putsa filèn och skär ett ganska djupt snitt på längden men lämna 2 cm på vardera sida. Fyll filen med så mkt ost du önskar (kladdvarning på detta). Bind sedan köttet runtom så att det håller ihop. Det går även att sätta tandpetare. Smält smör i pannan och fräs köttet runt om så det får yta. Dra sedan ner värmen på medel och slå på sherryn och bräsera köttet ca 15 min under lock. Ha slutligen över grädde och låt det puttra ihop ett par minuter. Smaka ev av det med en liten skvätt soja, peppar och mer ost. Ta upp köttet och skiva det i den storlek du vill och servera med såsen, potatisen och en god grönsallad.
Hoppas det ska smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar