Jag vill först och främst skriva att bilden inte har med receptet att göra och om den har något att göra med den hiskliga fiskepokalen som står här vet jag inte.. =)
Fisk är vansinnigt gott men tyvärr tar jag mig aldrig tiden att lära mig laga annan fisk än lax.
Lax är otroligt tacksamt att göra, "chop chop" i med lite goda råvaror så är det klart!!
Här är ett recept från Nils-Emil:
Lax på spenatbädd
800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost
3 dl vispgrädde
1.5 dl vitt vin
salt peppar
smör till formen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden och vinet runt om.
5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
När jag själv ska ta bort skinnet på laxen så krävs det en stor bit eftersom jag karvar bort halva fisken.. Här är ett litet tips om man som jag inte gått kockskola!!
Lägg fisken med skinnsidan upp i smörad form på spenaten, salta och peppra på filesidan innan. Ställ sedan fisken i ugn ca 15 min, med tur kan du sedan dra av skinnet från fisken utan problem. Efter detta kan du bara slå på grädden och osten.
Mums!!
3 kommentarer:
MMMMMMMMMMMMMMMM!! Detta är sååå gott!
Jaa...absolut byta recept en dag..=D
Är du mammaledig denna veckan??
KRAMAR
Nä jag e hemma sjuk idag ev imorgon också. =)
Kram
Nu sa vi supa pöjka!
I alla fall på lördag.
Skicka en kommentar